zondag 30 mei 2010

Saté ajam

Saté Ajam (Gerooster kippevlees op stokjes)

Ingrediënten:

1000 gram borstfilet van kip
8 eetlepels ketjap manis
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel djahé
0,5 theelepel kerrie Djawa
0,5 theelepel serehpoeder
3 eetlepels arachide olie
Satéstokjes (voor het roosteren op de BBQ moeten deze eerst een paar uur in water geweekt worden, anders verbranden de stokjes).

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van 1,5 centimeter. Meng in een kom de ketjap en de kruiden(mengsels). Voeg het vlees erbij en laat minstens 1 uur marineren (het liefst een nog langere tijd).
Steek het vlees aan de stokjes. Roer de olie door de in de kom achtergebleven marinade. Bestrijk de saté ermee.
Rooster de saté 6 tot 8 minuten boven de barbecue of onder een grill. Keer de stokjes regelmatig en bestrijk tijdens het roosteren nogmaals met het marinade-oliemengsel.

Serveer met pindasaus. (zie het recept van Gado Gado).

Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen