zondag 30 mei 2010

Gado Gado


Gado Gado (Indische groenteschotel met pindasaus)

Ingrediënten:

1 komkommer
250 gram sperzieboontjes
1 winterwortel
125 gram taugé
2 eieren
1 zakje longton rijst
5 eetlepels Wijko satésaus
2 eetlepels Petjil
Half kopje melk
3 eetlepels gebakken uitjes

Bereiding:

Snijd de komkommer in schijfjes. Bestrooi deze met zout en laat een half uurtje staan. Daarna met keukenpapier droogdeppen en in de koelkast bewaren tot gebruik.
Maak de boontjes schoon en snijd deze in kleine stukjes van circa 2,5 cm. Kook de boontjes kort beetgaar en spoel onder de koude kraan af om het kookproces te stoppen. In de koelkast bewaren tot gebruik.
Maak de wortel schoon en snij deze in plakjes. Kook de plakjes kort beetgaar en spoel onder de koude kraan. In de koelkast bewaren tot gebruik.
Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Spoel ze af met koud water. In de koelkast bewaren tot gebruik.
Spoel de taugé af met kokend water.

Maak de saus. Doe de lepels satésaus in een pannetje met dikke bodem, giet de melk erbij en de petjil. Roer tot een smeuïge massa ontstaat. Blijf steeds roeren om aanbranden te voorkomen. Eventueel nog melk toevoegen.

Leg alle groenten op een schaal. Schik de plakjes gesneden eieren op de groenten. Strooi de helft van de uitjes erover. Schenk de saus over het gerecht. Strooi er daarna de rest van de uitjes over. Presenteer met de longton rijst en kroepoek.

Selamat Makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen