zondag 30 mei 2010

Sambal Goreng Boontjes


Sambal Goreng Boontjes (pittige gekruide sperzieboontjes)

Ingrediënten:

500 gram sperzieboontjes of haricots verts
1 grote ui
1 paprika, in reepjes gesneden
1,5 eetlepel arachideolie
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel laos
1,5 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel suiker
300 ml kokend water
0,5 theelepel citroen- of limoensap
1,5 eetlepel santen mix

Bereiding:

Maak de boontjes schoon. Snijd ze eventueel in stukjes met een lengte van 4 à 5 centimeter.
Snipper de ui. Verhit de olie en fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de sambal, laos, knoflookpoeder, suiker en 2 theelepels zout toe. Schep alles enkele malen goed om.
Schenk er het kokende water bij. Roer alles goed door en breng het goed aan de kook. Voeg de boontjes toe. Kook de boontjes niet veel langer dan 7 minuten. De boontjes dienen nog knapperig te zijn. Voeg één minuut voor het einde van de kooktijd in reepjes gesneden paprika toe.
Roer vlak voor het opdienen citroen- of limoensap en de santen mix door.

Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen