zondag 9 mei 2010

Rode Kipcurry


De honingkruidkoek die gisteren uit de oven kwam, is op onze wandeltocht van vanmorgen al voor een groot deel opgegeten. De prachtige wandeling "Veluwe Woestijnen" was aardig zwaar. De tocht liep dwars door diverse zandvlaktes, zoals Het Mosselsche Zand en over een groot aantal heuvels. De kruidkoek gaf ons tijdens deze tocht extra energie.

De keuze voor het avondeten was al snel gemaakt. We hadden iets stevigs nodig. Een makkelijke, smakelijke en toch goed vullende maaltijd. De curry welke ik bereid heb valt onder deze categorie. Omdat in dit gerecht krieltjes zijn gebruikt is deze Thaise variant 'goed vullend'.


Rode Kipcurry

Ingrediënten:

500 gram kippendijen zonder bot en vel
2 stengels citroengras
1,5 eetlepel plantaardige olie
2 eetlepels Thaise rode currypasta
250 gram krielaardappeltjes, geschild
3 eetlepels fijngesneden sjalot
3 eetlepels grof gehakte knoflook
1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
4 limoenblaadjes
1 eetlepel vissaus (nam pla)
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
400 milliliter kokosmelk
3 eetlepels water
1 flinke hand korianderblad
50 gram grof gehakte, geroosterde pinda’s
1 grote rode chilipeper, zonder zaadjes, fijn gehakt.

Attributen:

Wok

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm. Verwijder het buitenste harde blad van het citroengras, gebruik alleen het zachte middendeel en hak het fijn.

Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de rode currypasta toe en roerbak 2 minuten. Doe de kip en de aardappeltjes erbij en schep goed om tot alles rondom met de pasta bedekt is.

Voeg het citroengras, de sjalot, de knoflook, de gemberwortel, de limoenblaadjes, de vissaus, de suiker en het zout toe en roerbak nog 1 minuut.

Giet de kokosmelk en het water erbij, draai het vuur laag en laat alles 15 minuten zachtjes stoven tot
De kip gaar is. Voeg de koriander toe en schep het goed om. Bestrooi het gerecht met de pinda’s en het pepertje en serveer meteen.

Smullen maar!

1 opmerking:

  1. Klinkt allemaal erg lekker! En snel te maken.
    Ga ik zeker eens proberen, ik ben nl gek op curry.

    BeantwoordenVerwijderen