zondag 30 mei 2010

Sambal Goreng Telor


Sambal Goreng Telor ( eieren in pikante saus)

Ingrediënten:

8 eieren, hard gekookt (circa 8 minuten)
2 uien
2 eetlepels arachide olie
2 theelepels knoflookpoeder
1,5 theelepel laos
4 theelepels sambal tjampoer
3 theelepels Javaanse of bruine basterd suiker
1,5 eetlepels tomaten puree
300 milliliter kokend water
1,5 eetlepels santen mix


Bereiding:

Pel de eieren. Leg ze tot aan het moment van gebruik in warm water. Snipper de uien zeer fijn.
Verhit de olie en fruit de uien tot ze lichtbruin zien. Roer er knoflookpoeder, las, sambal, suiker en tomatenpuree door. Schenk er vervolgens 3 deciliter kokend water bij. Laat alles even flink doorkoeken en roer er daarna de santen mix door.
Temper de warmtebron. Leg de eieren in de saus en laat alles gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
Neem de eieren uit de saus, halveer ze en leg ze in een voorverwarmde schaal. Schenk er daarna de hete saus over.

Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen