zondag 8 juli 2012

Aardbeienroom met basilicum




Aardbeienroom met basilicum (voor 6 personen)

Zo lekker, maar zo eenvoudig te maken. Het vergt weinig tijd om voor te bereiden, maar je moet er wel op tijd aan beginnen. De tijd nodig om te koelen is toch zo’n drie uren. Maar dan heb je wel een heel verrassend smakend en een oogstrelend toetje.

Deze glaasjes toverde ik op de tuintafel als afsluiting van een gezellige BBQ met vrienden. De inspiratie komt uit het kookboekje Espumas, smaakmakende creams van Paul Simon. Een boekje boordevol ideeën, waaruit ik al enkele gemaakt heb en er nog velen zullen volgen.

Ingrediënten voor de room:

300 gram aardbeien
Sap van 1 citroen
100 gram fijne kristelsuiker
1 eetlepel olijfolie
300 milliliter slagroom

Ingrediënten voor de vulling:

300 gram aardbeien
8 blaadjes basilicum
Sap van 1 citroen


Benodigdheden:

Keukenmachine
Metalen zeef
Neteldoek
Sifon 5 dl inhoud
1 gaspatroon


Werkwijze:

Draai de aardbeien fijn in een keukenmachine met het citroensap, de suiker en olijfolie. Zeef het mengsel door een met neteldoek beklede zeef.

Schep er de slagroom door. Giet in een sifon. Breng 1 gaspatroon aan. Houd de sifon ondersteboven en schud hem flink. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Snijd de aardbeien in plakjes. Scheur de basilicum in stukjes. Meng de aardbeien en basilicum met het citroensap.

Verdeel het aardbeien-basilicum mengsel over 6 glazen schaaltjes.

Spuit er een laagje aardbeienroom op. Schik er een laagje aardbeien met basilicum over en eind met een toetje aardbeienroom.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen