maandag 7 mei 2012

Mousse met artisjok, basilicum en Parmaham


Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Met dit recept lukt het prima om de smaakpapillen wakker te maken. De combinatie van de ingrediënten is heel lekker en het hapje is eenvoudig en snel te bereiden. Mijn gasten aan tafel werden vermaakt met deze mini gang welke vergezelgd ging met een glas "Verdicchio dei Castelli di Jesi". Een niet zo bekende Italiaanse witte wijn uit de regio Marken. Een lichte en fruitige wijn die het ook goed doet bij visgerechten.

Mousse met artisjok, basilicum en Parmaham

Ingrediënten:

1 potje gemarineerde artisjokharten
verse basilicum
zout en versgemalen zwarte peper
2 plakjes parmaham

Attributen:

8 amuselepels
Staafmixer

Bereiding:

Artisjokharten laten uitlekken en samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren. Wat extra olie van de uitgelekte olie toevoegen om mousse smeuïger te maken.
Op smaak brengen met zout en peper.

De parmaham in 8 dunne reeptjes snijden. De reepjes de over lepels leggen.
Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen. Reepjes ham over mousse dichtvouwen.
Garneren met een kleine blaadje basilicum.

Smullen maar!

1 opmerking: