maandag 21 mei 2012

Komkommergazpacho


Welkom zon, welkom zomer! Eindelijk kunnen genieten van een bijna zomers weekend. En jawel, deze werd direct gevolgd door een onweersbui.

Na het schuren, plamuren en gronden van de nieuwe pui heb ik op het eind van de dag van een zomerse maaltijd in de tuin kunnen genieten met een koud glaasje rosé. Ondertussen de BBQ opgetuigd en een lekkere frisse appetizer gemaakt in de vorm van een gazpacho.

Deze koude soep smaakt heerlijk als voorgerecht, maar kan ook gemakkelijk in een thermosfles worden meegenomen voor een zomerse picknick.


Komkommergazpacho

Ingrediënten:

1 komkommer
3 deciliter groentebouillon
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
50 gram casinobrood
Zout en peper
Paar blaadjes munt


Attributen:

Blender


Werkwijze:

Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder het zaad en het vocht.
Snijd het vruchtvlees in stukken en doe deze in een blender.

Pel de ui en snij in stukjes. Pel de knoflook en snij in vieren. Week het ontkorste casinobrood in een beetje water, knijp het vocht eruit en verdeel de massa in kleinere stukjes.

Voeg de bouillon, olie, ui, knoflook, brood, zout en peper en munt naar smaak aan de gepureerde komkommer toe en pureer wederom met de blender tot een gladde massa.

Verdeel de gazpacho in glaasjes en serveer met een stengel komkommer en een blaadje munt.


Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen