maandag 15 april 2019

Witlof-mango salade



Het is een beetje van dit en een beetje van dat. Een beetje voorjaar, maar toch nog een koude wind. Zin in zomerse gerechten, maar toch niet kunnen kiezen omdat ik vind dat te zomers nog niet past bij dit jaargetijde.
De keuze is uiteindelijke gevallen op dit recept. Een koele, knapperige salade met de zwoele smaak van kerrie en lekker heet en pittig door gebruik van een Spaanse peper.

Witlof-mango salade

Ingrediënten:

2 stronken witlof
1 rijpe mango
2 eetlepels volle yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel honing
1 Spaanse peper
1 eetlepel limoensap

Attributen:

Slakom
Kommetje voor de dressing

Werkwijze:

Verwijder de uiteindes van de witlof en snijd in smalle ringetjes. Verwijder de harde kernen.

Schil de mango en snijd blokjes van het vruchtvlees. Voeg dit bij de witlofringetjes in een slakom.

Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij de peper in smalle reepjes.

Meng de yoghurt, mayonaise, limoensap, kerriepoeder, honing en de peperreepjes door elkaar.

Voeg de dressing bij de witlof en mangostukjes.

Serveer deze salade direct. Lekker met stokbrood en een vleugje kruidenboter.

Smullen maar!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten