zondag 14 augustus 2011

IJsricotta met Limoncello



Een feestelijk gerecht voor een bijzondere gelegenheid. Dit is mijn blog nummer 100!

Ik heb nog een fles met een bijzondere likeur in de kast staan. Het is een Limoncello, een Italiaanse likeur, een Limoncetta di Sorento! De enige echte volgens een aantal kenners. Deze likeur hoef je niet alleen maar te drinken als een dessertwijn; je kan er ook allerlei prachtige nagerechten van bereiden.

Een dessert met Limoncello hoort bij de zomer, als de zon volop schijnt, op een terras na een Mediterrane maaltijd met de smaken van Italië. Dat zit er nu niet in. Geen vakantie naar Italië en geen zomer in Nederland. De zomerse temperaturen zijn al weer even niet waargenomen hier in de lage landen. Maar niet getreurd, ik haal daarom het zonnetje in huis.

IJsricotta met Limoncello

Ingrediënten:

450 gram ricotta
5 eierdooiers
100 gram fijne kristalsuiker
6 eetlepels limoncello
Aardbeien

Werkwijze:

Klop de ricotta op tot een gladde massa. Klop de eierdooiers met de suiker tot een stevige massa. Blijf kloppen en voeg geleidelijk de limoncello en de ricotta toe.

Doe het mengsel in een diepvriesdoos en laat het minstens 4 uur opstijven in de diepvries.

Maak vlak voor het opdienen een coulis van aardbeien.

Serveer met een glaasje limoncello en coulis van aardbeien.

Smullen maar!

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met je 100e post en geniet van je limoncello. Lekker ijskoud (uit de vriezer) is ie op z'n lekkerst!
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen