dinsdag 30 maart 2010

Lemon Curd


Heerlijk wat je allemaal kan doen met citroenen en het fris zure sap. Citroenen zijn bij uitstek smaakmakers en het sap of de schil worden veelvuldig gebruikt in allerlei recepten.

Om de smaak van de lente te accentueren heb ik Lemon Curd gemaakt. En het is heerlijk geworden. Deze 'jam' (een passend Nederlandse woord weet ik niet) kan je op vele manieren gebruiken. Als vulling van een cake, als topping op een taart, in combinatie met gemberkoeken of zomaar op een beschuitje. Mijn ontbijt bestond vandaag uit een cracker met .....


Lemon Curd

Ingrediënten:

2 citroenen, groot, onbespoten en niet geverfd
240 gram suiker
5 suikerklontjes
4 eieren (large)
125 gram ongezouten boter

Attributen:

Twee schone jampotjes

Bereiding:

De schil van de citroenen raspen met de suikerklontjes, zodat zoveel mogelijk citroenolie gebruikt wordt.
Voeg deze klontjes bij de rest van de suiker in een zware 2 liter pan en voeg het sap van de twee citroenen toe. Roer dit goed.

Als alle suiker opgelost is de eieren één voor één toevoegen.

Voeg de boter in een keer toe en dan koken op matig laag vuur, voortdurend roeren totdat het mengsel dik genoeg en lobbig is en de eerste belletjes verschijnen op het oppervlak. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Onmiddellijk van het vuur halen en door een fijne zeef in de jampotjes gieten. Met deksel de potjes afdekken en laten afkoelen.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten