zondag 7 maart 2010

Muffin met Parmezaanse kaas en pijnboompitten



Muffins zijn er in vele smaken, met chocolade, met fruit gevuld, noten of met pompoen. De variëteiten van zoete muffins zijn werkelijk eindeloos. En allemaal zijn ze niet te versmaden.

Muffins hoeven niet altijd zoet te zijn. Er zijn waarschijnlijk net zoveel hartige varianten. Denk maar eens aan gevuld met ui en knoflook, deze gaan goed samen met soepen en stoofschotels. Of combinaties met kaas en ham, welke je gemakkelijk kan meenemen voor een picknick.

De Muffin met Parmezaanse kaas is werkelijk fantastisch te combineren met een soep of een salade. Deze Muffin staat ook heel mooi op het verjaardagsbuffet, het onderwerp van het
Food Blog Event maart 2010



Ingrediënten:

Voor het deeg:
285 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
85 gram grof geraspte (extra)pittige Parmezaanse kaas
60 gram pijnboompitten
2 eieren (L)
265 milliliter karnemelk
6 eetlepels zonnebloemolie
1 mespunt zout
Vers gemalen zwart peper naar smaak

Voor de topping:
7 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
35 gram pijnboompitten

Verder:
12 cakevormpjes


Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Voor de topping:
Meng de pitten en kaas. Zet deze nog even apart.

Voor het deeg:
Zeef de bloem, bakpoeder, zout en peper boven een kom. Voeg de kaas en pitten toe en meng deze rustig.

Breek de eieren in een kom en klop deze rustig los. Meng de karnemelk en de zonnebloemolie door de eieren.

Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet daar het eiermengsel in. Meng alle ingrediënten tot een smeuïge massa.

Vul de cakevormpjes en breng de topping erop.

Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar tot ze mooi bruin zijn en stevig aanvoelen.

Serveer warm.


Smullen maar!

3 opmerkingen:

  1. Hoi,
    Je blog is erg leuk vind ik, en leuk dat je meedoet met het foodblogevent.
    Ik weet nog niet precies hoe dat werkt, maar zal misschien ook meedoen.
    Waren je muffins trouwens lekker??
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jazeker, de muffins waren heerlijk. De laatste zijn vandaag meegenomen voor bij de lunch.
    Meedoen met een foogblogevent is heel eenvoudig. Als je de link aanklikt, volgt een aanwijzing hoe je deze blog kan volgen.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van maart! Ik was sowieso al onder de indruk van je manier van koken (ik ben dól op streekgerechten) en dat is maar weer eens bevestigd. De samenvatting van deze maand is te lezen op: http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010.html

    BeantwoordenVerwijderen