dinsdag 12 januari 2016

Pittige pompoensoep



Een echte opkikker deze soep en warm aanbevolen voor een herfstachtige dag. Daar lijkt het wel op vandaag. Een etmaal vol regenbuien en wind. Ik kijk reikhalzend uit naar de winter. Hopelijk staan we nu aan de vooravond van een winterse periode.

Pompoen doet het altijd goed en deze groente kan je op vele manieren bereiden. Vooral met een soep kan je alle kanten op wat smaakbeleving betreft. Aan de soep van vandaag heb ik Oosterse kruiden toegevoegd wat een extra boost geeft.

Pittige pompoensoep

Ingrediënten:

400 gram pompoen in blokjes gesneden
1 scheut arachideolie
1 ui
1 teentje knoflook
3 centimeter verse gember
350 milliliter kippenbouillon
350 milliliter water

1 eetlepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
Zout en peper naar smaak
theelepel sesamzaadjes

Attributen:

Rasp
Staafmixer

Werkwijze:

Rooster de koriander- en komijnzaadjes een paar minuten in een droge koekenpan. Stamp ze in de vijzel tot poeder.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rasp de gember.

Fruit de ui, knoflook, het kruidenpoeder en gember aan in de olie. Doe de pompoenblokjes erbij en fruit deze even mee. Voeg de bouillon en een deel van het water toe, zodat de blokjes net onder staan. Met de hoeveelheid water kan men variëren. Dit is afhankelijk hoe dik men de soep wilt hebben. Voeg wat zout en versgemalen peper toe.

Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer.

Bestrooi de soep met wat sesamzaadjes en serveer met een geroosterd sneetje witbrood.

Smullen maar!










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen