vrijdag 8 maart 2019

Kapucijnerschotel met groenten



Weer een lekker recept gevonden in het blad "Boodschappen" dat in mijn ogen het verdiende om te bereiden. Een heerlijke variatie en weer eens wat anders dan een bonenschotel of chili con carne.
Het recept heb ik enigszins aangepast, geheel naar mijn eigen smaak en (vooral praktisch) mijn voorraadkast.

Kapucijnerschotel met groenten

Ingrediënten:

200 gram magere spekblokjes
1 eetlepel olijfolie
300 gram rundergehakt
2 preien, in smalle reepjes gesneden
400 gram Hollandse wokgroenten
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 blik kapucijners (ca. 800 gram)

Attributen:

vergiet
wokpan
schuimspaan

Werkwijze:

Open het blik en laat de kapucijners uitlekken in een vergiet.

Verhit de wok en bak hierin de spekblokjes knapperig. Schep de spekblokjes uit de wok met een schuimspaan.

Voeg een eetlepel olie toe aan het achtergebleven spekvet in de wok en bak daarin het gehakt rul en gaar. Strooi de kruiden er over en doe de gesneden prei en de wokgroenten erdoor.
Roerbak het geheel voor 5 minuten op een matig vuur.

Schep de kapucijners en de spekblokjes door het gehaktmengsel en verwarm zonder te koken.

Serveer eventueel met witte rijst. Garneer verder met een augurk en piccalilly.

Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten