dinsdag 26 maart 2019

Brownie met frambozencheesecakeDat was "Delicious". Een heerlijk dessert en gemakkelijk te maken. Een recept uit het bakboek van het genoemde magazine. Dat was weer smullen.

Voor dit recept heb ik een hele goede kwaliteit pure chocolade gebruikt en dat proef je. Chocolade moet minimaal een cacaogehalte van 54% hebben, om “puur” te mogen heten. Hoe meer cacao een reep bevat, des te puurder hij is. De smaak wordt intenser en minder zoet. Het cacaogehalte is bepalend voor de smaak, maar ook voor de kwaliteit. De complexe smaak van verfijnde cacao proef je pas echt goed bij een cacaopercentage van 70% of hoger. Voor deze brownie heb ik chocolade gebruikt met een percentage van 72%.

Brownie met frambozencheesecake

Ingrediënten:

200 gram pure chocolade
200 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
400 gram fijne kristalsuiker
5 eieren (M)
110 gram bloem, gezeefd
400 gram verse roomkaas
1 theelepel vanille-aroma
120 gram frambozen

Attributen:

bakvorm 20 x 30 centimeter
bakpapier
2 kommen
grote pan
mixer

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven 155 graden)

Vet de bakvorm in en bekleed deze met het bakpapier.

Doe de chocolade in een kom en verwarm deze "au bain-marie". Het water mag de kom niet raken. Laat de chocolade smelten. Haal de kom uit de pan en laat de chocolade iets afkoelen.

Klop de boter en de suiker tot een luchtige massa en voeg één voor één 3 eieren toe. Roer de chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep driekwart van het mengsel in de bakvorm. Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanille-aroma glad en verdeel dit over het chocolademengsel in de bakvorm.

Breng kleine hoopjes van het overgebleven chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit met een vork er losjes door om een marmerpatroon te geven. Druk de frambozen in het mengsel.

Bak 45 minuten in het midden van de oven. Laat de brownie afkoelen en verdeel in stukken.

Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten