woensdag 24 februari 2016

Lasagne Broccoli met TradizionalesausDit gerecht maak ik sinds jaar en dag en is een groot succes in De keuken van Johanna. Elke keer weer genieten mijn tafelgenoten van deze dis uit de oven. Een enkele keer probeer ik een andere bereiding, maar val door de grote vraag naar het 'originele' toch weer terug op deze receptuur.

De saus bereid ik op basis van een pakje, maar juist dit valt zo goed in de smaak. Door de toevoeging van verse groenten krijg je de noodzakelijke vitaminen en vezels binnen. De verschillende toegevoegde kazen geven een extra dimensie aan de smaakbeleving.

Wanneer je aan de lijn bent, kan je dit gerecht beter niet te vaak op tafel zetten. Als je een grote fietstocht op de planning hebt staan, geeft dit echter wel een goede voedingsbodem en voldoende kracht om vele kilometers weg te trappen.

Lasagne Broccoli met Tradizionalesaus

Ingrediënten:

1 pakje Basis voor Lasagnesaus Tradizonale
300 milliliter volle melk
300 gram rundergehakt
1 scheut olijfolie
1 broccoli
2 kleine uien
1 teentje knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden
400 milliliter water
400 milliliter volle melk
150 gram belegen kaas (in plakjes gesneden)
50 gram Parmenzaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
Lasagnebladen


Attributen:

Garde
Kleine kom
Sauspan, voor ruim 1 liter
Ovenschaal
Knoflookpers

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden) en vet de ovenschaal in. Schenk de melk in een kom en roer er met een garde de Mix voor Béchamelsaus door. Laat de saus minimaal 5 minuten staan.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en snipper de uien. Verhit de olie in de sauspan en bak de gesnipperde uien zacht en glazig, pers de knoflook boven de pan en bak zachtjes mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Bak de broccoli kort mee. Voeg vervolgens 400 milliliter water, 400 milliliter volle melk en de Mix voor Lasagnesaus toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes doorkoken.

Bouw de lasagne op door te starten met een laag lasagnesaus op de bodem van de ovenschaal en bedek de saus vervolgens met lasagnebladen. Leg vervolgens enkele plakjes kaas op de bladen. Herhaal dit tot de saus op is en eindig met een laag lasagnebladen.

Schep op de laatste laag lasagnebladen de béchamelsaus, rasp de Parmenzaanse kaas over de saus. Snijd de mozzoralla in plakjes en verdeel over de saus.

Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en laat de lasagne vijf minuten afkoelen alvorens op te dienen.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten