dinsdag 12 augustus 2014

Gevulde pasta al forno



Weer een heerlijk gerecht uit de oven. Een gevulde pasta verrijkt met het schaafsel van parmezaan. Het recept komt uit de Foodies van de maand juli 2014. De ingrediëntenlijst heb ik nog uitgebreid met een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden voor nog een intensere smaak van de paprika-tomatensaus.

De kaas is een cadeautje dat ik kreeg van een vakantieganger die net teruggekeerd was uit Italië. Vrienden en bekenden weten inmiddels dat ik graag met kokkerellen bezig ben. Dat leidt er toe dat ik onverwachts wel eens een presentje ontvang. Dit keer dus een groot stuk Italiaanse kaas. Dankbaar maak ik daar gebruik van. Niet alleen als finishing touch over deze pasta maar ook als extra toevoeging van een zomerse salade.


Gevulde pasta al forno

Ingrediënten: (voor 6 personen)

1 rode paprika
2 uien
5 eetlepels olijfolie
800 gram gepelde tomaten (uit blik)
zout en peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 dessertlepel suiker
500 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook
600 gram half-om-half gehakt
250 gram ricotta
300 gram verse lasagnebladen
70 gram parmezaan

Attributen:

Ovenschaal


Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven 200 graden).

Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd in blokjes. Pel en snipper de uien. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak de paprika en de helft van de uien hier in. Voeg de tomaten en het sap toe. Maak de tomaten kleiner. Breng op smaak met zout, peper en suiker en voeg de Italiaanse kruiden toe. Laat ongeveer 10 minuten inkoken op middelhoog vuur.

Maak de spinazie schoon. Laat het uitlekken en hak het grof. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Fruit de knoflook en het overige van de ui hierin. Voeg het gehakt toe en bak in 5 tot 8 minuten rul. Breng op smaak met zout en peper. Neem het gehakt uit de pan.

Laat de spinazie kort slinken in het hete bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Meng de spinazie met aanhangend vocht met het gehakt. Roer de ricotta erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Rol de pastabladen in met het spinazie-gehaktmengsel en leg deze in een ovenschaal. Rasp de parmezaan. Verdeel de paprika-tomatensaus over de pastarollen. Bestrooi met parmezaan. Bedruppel met de overige olijfolie.

Bak de pasta circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten