zondag 24 augustus 2014

Tomatenfrittata



Zelf zou ik zeggen een omelet met tomaat. Maar Tomatenfrittata klinkt veel aantrekkelijker. Met een Italiaanse benaming lijkt het wel of het gerecht nog lekkerder smaakt. Deze frittata is eenvoudig te bereiden en vergt weinig of geen tijd. Gemakkelijk voor een lunch op zaterdag of zondag.

Tomatenfrittata

Ingredi├źnten: (voor 2 personen)

4 tomaten
5 eieren
3 eetlepels melk
zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
100 gram belegen, geraspte kaas.

Attributen:

koekenpan
deksel

Werkwijze:

Was de tomaten en snij deze in plakken. Kluts de eieren met de melk. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Leg de tomaten in de pan en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met Italiaanse kruiden en de kaas.
Schenk het eimengsel eroverheen. Leg het deksel op de pan en laat het ei op laag vuur circa 15 minuten stollen.

Draai de frittata met behulp van de deksel om en bak hem onafgedekt nog 5 minuten.

Serveer op een dik gesneden witte boterham.

Smullen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen