zondag 7 maart 2021

Muffin met boerenbrie


Vandaag heb ik de oven aangezet voor een muffin. Niet iets zoetig, maar een hartig hapje dat prima past bij een glaasje wijn. Weer eens wat anders bij de borrel. Geen toastjes of een prikkertje met olijf en geen chips of noten. 

Deze muffin laat zich makkelijk maken. Je hoeft niet een specifiek recept te volgen, maar kijk gewoon wat je lekker vindt en wat er in je koelkast zit. De brie kan je vervangen door bijvoorbeeld Gorgonzola, maar als je het nog steviger wilt hebben kan een "blauwschimmel" ook. 

Muffin met boerenbrie

Ingrediënten:

8 papieren muffinvormpjes
250 gram koude boerenbrie
1 handvol rucola
200 gram zelfrijzend bakmeel
175 milliliter volle melk
1 ei (L)
zout en peper naar smaak
1 eetlepel pijnboompitten

Attributen:

1 muffinblik
2 mengkommen
1 vork

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden heteluchtoven). Zet de papierenvormpjes alvast in het muffinblik.

Snijd van de koude brie 8 plakken. Snij de rest van de brie in kleine blokjes. Snijd de rucola in kleiner stukken.

Meng de melk en het ei door elkaar met een vork in een kom. Voeg het meel in de andere kom samen met wat peper en zout. Schenk het mengsel van melk en ei bij het meel en roer dit goed door. Roer vervolgens de stukjes brie en rucola er door.

Schep het deeg in de papieren muffinvormpjes en leg er één plakje brie op. Bestrooi als laatste de muffins met de pijnboompitjes.

Bak de muffins in circa 20 minuten tot dat deze goudbruin en gerezen zijn. Haal de muffins uit het blik en laat afkoelen op een rooster.

Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten