dinsdag 13 april 2010

Gewokte kip met gember, paprika en champignons


De oosterse keuken staat bij mij hoog genoteerd op de ranglijst van mijn favoriete gerechten. Niet alleen de Indische keuken, maar ook de Thaise vind ik werkelijk niet te versmaden.
Voor het avondeten heb ik een heerlijke wokschotel met kip en verschillende soorten groenten gemaakt. Het voordeel van dit gerecht is dat het eenvoudig en snel klaar is. In een half uurtje staat het op tafel. En het gerecht is gezond, slank en smaakvol. De specifieke Thaise smaak krijg je door het gebruik van gember en koriander. Werkelijk een heerlijke combinatie.

Niet alleen de smaak is voortreffelijk, maar ook de kleur komt op het bord goed tot z’n recht.


Gewokte kip met gember, paprika en champignons


Ingrediënten: (voor 4 personen)
3 tenen knoflook
1 flinke scheut sojasaus
versgemalen peper
600 gram kipfilet
80 gram gemberwortel
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
250 gram champignons
4 lente-uitjes
Een paar takjes koriander
arachideolie
50 milliliter kippenbouillon
4 eetlepels oestersaus

Bereiding:
Pel en hak de knoflook, meng met een scheut sojasaus en peper tot een marinade.
Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze minimaal 15 minuten in de marinade.

Schil de gemberwortel en snijd in dunne reepjes. Snijd de ui en paprika’s in reepjes.
Halveer de champignons. Snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de koriander.

Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kipstukjes bruin. Voeg dan de gember toe en laat even meewokken en voeg vervolgens de rest van de groenten toe en roerbak ongeveer een halve minuut. Voeg de bouillon en de oestersaus toe en laat ongeveer 2 minuten koken.

Garneer het gerecht met koriander en serveer met witte rijst.

Smullen maar!

1 opmerking:

  1. misschien een paar pindas of cashed noten? ik heb gemaakt met pijnboompitten en sla als salade!


    kusje

    BeantwoordenVerwijderen