zondag 12 november 2017

Maissoep met kip



Een paar dagen geleden had ik een heerlijke boerderij kip van het spit op het menu staan. Alleen, ieder een halve kip (met appelmoes en gebakken aardappeltjes) is voor ons beiden toch wat te veel vlees. Ik hield nog genoeg vlees over dat ik kon gebruiken voor de soep van vandaag. De soep is gisteren gemaakt, maar nu pas op tafel gezet. Een nachtje staan geeft deze soep zoveel extra smaak.

Lekker met tortilla chips en geraspte kaas. Even in de oven zodat de kaas de kans krijgt om te smelten.


Maissoep met kip

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 wortels, in blokjes gesneden
1 laurierblaadje
1 theelepel peper, versgemalen
1 theelepel djinten
1 theelepel tijm
2 teentjes knoflook, geperst
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 grote tomaten, in blokjes gesneden
1 potje krachtige kipbouillon
2 blikjes mais
300 gram gaar kippenvlees

Attributen:

Pan met dikke bodem
Knoflookpers

Werkwijze:

Verhit de olie in de soeppan (met dikke bodem) en bak de gesnipperde ui, de wortel en de kruiden op een middelhoog vuur. Voeg zodra de ui zacht en glazig is de tomatenpuree en de knoflook toe. Bak het geheel minimaal 5 minuten en voeg dan de tomaten toe. Laat dit mengsel nog 5 minuten pruttelen totdat ook de tomaten zacht zijn.

Voeg de bouillon, de mais, het kippenvlees en 750 milliliter water toe. Warm het geheel op en breng de soep op smaak met peper en zout.

De soep is het lekkerste als deze een dag eerder gemaakt is. Serveer de soep met tortilla chip met geraspte kaas uit de oven.

Smullen maar!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten