Bij een stamppot denkt men al gauw aan de winter of een stormachtige herfstdag. Echter men kan deze maaltijd in alle seizoenen maken. Ook nu zijn de ingrediënten nog volop te koop in de winkel. Vandaag stond deze dan op het programma. Een verrassend lekker gerecht met een heerlijke twist en eenvoudig te maken.
Stamppot van zoete aardappel en pompoen
Ingredienten:
2 runder saucijzen
2 zoete aardappelen
2 zoete aardappelen
1 fles pompoen
2 rode uien
100 gram rucola
100 gram boter
50 gram geschaafde Parmezaanse kaas
Peper en zout naar smaak
Attributen:
Kookpan met dikke bodem
Koekenpan
Stamper
Werkwijze
Schil de aardappelen en pompoen en snij deze in blokjes. Smelt 30 gram boter in een kookpan en smoor de blokjes aardappel en pompoen in 25 minuten gaar.
Snij de uien in halve ringen. Fruit de gesneden uien 10 minuten op een zacht vuur in 20 gram boter.
Stamp de aardappel en pompoen fijn. Meng de uien, de oven gedroogde tomaten er doorheen. Houd het gerecht warm.
Verhit 50 gram boter in de koekenpan waar de uien in gebakken zijn en bak de saucijzen langzaam gaar en bruin.
Meng de rucola door de stamppot en strooi de Parmezaanse kaas er over.
Serveer het gerecht met de saucijzen.
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten