zondag 11 juli 2010

Panini met gegrilde tomaat, bacon en cheddar kaas


Op zondag wil ik tussen de middag nog weleens een kop soep nemen. Maar met een temperatuur zoals vandaag komt dat niet in mij op.
Misschien een gebakken ei? Of een tosti?

Ik zocht iets met een beetje ‘pit’. Vandaar deze Panini. Eenvoudig te maken met een geweldige smaaksensatie. Een goed begin voor een warme zondagmiddag.

Panini gegrilde tomaat, bacon en cheddar

Ingrediënten:

4 Roma tomaten, gehalveerd in de lengte, pulp en zaden verwijderd
Olijfolie
Grof zeezout
Versgemalen zwarte peper
8 blaadjes basilicum , in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel ongezouten boter , gesmolten
4 sneetjes zuurdesembrood
4 plakjes bacon, gegrilled
4 plakjes scherpe cheddar kaas

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats de tomaten met de gesneden helft naar beneden in een braadslee en besmeer met olijfolie. Zet de braadslee in de oven. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven totdat het velletje rimpelt en de tomaten zacht zijn. Haal de tomaten uit de oven en bestrooi met basilicum. Maakt op smaak met versgemalen peper en zout.

Verwarm een contactgrill.

Bestijk de boterhammen aan de buitenzijden met de gesmolten boter.

Bekleed een snee brood als volgt: twee plakjes bacon, twee gegrilde tomaten en 2 plakjes cheddar kaas en een snee brood als afsluiting.

Plaats de sandwiches in de grill voor 5 tot 7 minuten tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin geroosterd.

Dien onmiddellijk op.

Smullen maar!

1 opmerking: