dinsdag 28 augustus 2012

Dessert met zomerfruit en witte chocoladeDit dessert is in de herhaling. Niet dat ik het recept al een keer op mijn blog heb gezet: nee, de vorige keer dat ik dit bereid heb ging het fout bij het plaatsen op mijn blog. Wat was er gebeurd? De bordjes stonden klaar om uit te serveren en ik wilde snel een foto maken. Aldus geschiedde. Het dessert was inmiddels opgepeuzeld en de bordjes waren leeg, toen ik er achter kwam dat het fotokaartje niet in het fototoestel geplaatst was. Ik stond dus met lege handen. Geen foto’s en geen dessert meer. Publiceren op mijn blog had geen zin, want zonder foto wilde ik het recept niet publiceren. Vandaar de herhaling.

Het recept komt van de website van Marie. Zij publiceert elke dag heerlijke Engelse recepten. Al vele malen stond op mijn tafel een gerecht van haar. De Berry and White Chocolate Pudding verscheen eind juli en ik was getriggerd door de eenvoud en de gemakkelijke wijze van bereiden. Een pudding zonder oven maar vanuit de magnetron. Wel heb ik Marie geraadpleegd omtrent de instelling van het wattage in verhouding tot de opgegeven tijd. De vermelding ‘Cook on high in the microwave’ blijkt ongeveer 850 Watt te zijn. De uiteindelijke baktijd bij mijn creatie is 13 minuten.

Het dessert is overigens heerlijk. Volgens mijn partner zelfs ‘the best ever’. De keuze dit nagerecht nogmaals te maken is dan ook geen straf.

Dessert met zomerfruit en witte chocolade

Ingredi├źnten:

100 gram lichte basterdsuiker
115 gram zachte boter
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren (groot)
3 eetlepels melk
100 gram witte chocolade, in brokjes
250 gram zomerfruit, diepvries
Poedersuiker

Benodigdheden:

Ovenschaal

Werkwijze:

Beboter een ovenschaal.

Doe de suiker, boter, bakmeel, eieren en de lepels melk een beslagkom. Mix het geheel 3 minuten totdat het mengsel licht en romig is.

Spatel de chocoladebrokjes en het nog bevroren fruit door de massa en breng het over in een ovenschaal. Bewaar enkele stukjes fruit voor de garnering.

Zet de ovenschaal in een magnetron en verwarm op 850 Watt voor ongeveer 12 tot 13 minuten. De bovenkant van de ‘pudding’ moet bijna droog zijn. Laat vijf minuten afkoelen.

Bestrooi de pudding met poedersuiker en garneer met het overgebleven fruit. Serveer als het dessert nog wat warm is.

Smullen maar!

2 opmerkingen:

  1. Ik zie je website vandaag voor het eerst en Johanna toch,wat een heerlijk recept is dit!
    Voor herhaling vatbaar. Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen