maandag 19 oktober 2015

Quiche met paddenstoelen en prosciutto



Een eenvoudig te maken en smakelijke hartige taart voor een waterige zondagmiddag.

Zelf deeg maken kost nou eenmaal wat meer tijd en dit heb ik niet altijd. Of ik weet pas op het laatste moment wat er 's avonds op de tafel staat. Of zoals zondags nog wel eens gebeurd: Ik weet niet altijd of ik wel thuis eet.
Het gemak van verpakt deeg is maar weer eens bewezen. De meeste ingrediënten zijn wel in huis en wat de paddenstoelen betreft kan je veel kanten op. Ik heb gekozen voor een melange van diverse soorten, maar gebruik van alleen cantharellen is een goede variant.

Ingrediënten:

1 verpakking quiche- en taartdeeg van Tante Fanny
200 gram paddenstoelen melange, gewassen en in stukken gesneden
85 gram plakjes prosciutto, in stroken gesneden
3 stuks bosui, in ringen gesneden
1 eetlepel boter
50 gram bloem
100 milliliter melk
50 gram zure room
2 eieren (M)
Zout en peper, naar smaak
1 mespunt nootmuskaat geraspt
1 eetlepel boter om de vorm in te vetten

Attributen:

Quichevorm Ø ca. 24 cm.

Werkwijze:

Oven voorverwarmen tot 190 graden (heteluchtoven 175 graden).

Het deeg volgens de verpakkingsvoorschriften voorbereiden.

De paddenstoelen, prosciutto en bosui in de boter ongeveer 4 minuten al roerend bakken.

De bakvorm met boter invetten, het deeg afrollen en het bakpapier verwijderen. Het deeg in de vorm leggen en met het overstekende deeg de randen versterken.

Het meel, de melk en eieren met een garde door elkaar roeren en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.

Het mengsel van paddenstoelen, prosciutto en bosui over het deeg verdelen en het eimengsel er overheen gieten.

In de voorverwarmde oven ongeveer 45 minuten goudbruin bakken.


Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten