dinsdag 30 september 2014

Zoetzuur varkensvlees met bosuiHet was moeilijk opstarten na mijn vakantie naar Spanje. De vermoeidheid zat nog in mijn lijf. Niet alleen in de benen, maar ook in mijn hoofd. Ik heb zoveel moois gezien in de prachtige steden in Andalusië: Cadiz, Jerez, Sevilla, Cordoba en Granada. Maar ook een stukje Engeland: Gibraltar. En enorm veel foto's geschoten van alle bezienswaardigheden. Ik denk dat ik alle items van de Werelderfgoedlijst in dit deel van Spanje nu wel gezien heb. De vakantiekiekjes moesten geordend worden en daar ging best wel veel tijd in zitten. Keuzes maken vind ik altijd erg lastig.

Nu ik weer geacclimatiseerd ben, ga ik over tot de orde van de dag. Werken, koken en sporten. Werken, omdat er brood op de plank moet komen, Koken, omdat brandstof nodig is om te blijven werken. Sporten, omdat er na de vakantie weer enkele kilootjes weggepoetst moeten worden. Om dit laatste iets te versnellen koos ik voor het avondeten een slank gerecht uit de Allerhande van maart 2014. Een bijkomstigheid is dat dit makkelijk te bereiden is en erg smaakvol.

Zoetzuur varkensvlees met bosui

Ingrediënten:

300 gram varkenshaas
2 eetlepels wokolie
3 eetlepels gembersiroop
3 eetlepels limoensap
2 tenen knoflook
200 gram sugarsnaps
250 gram cherrytomaten
1 Spaanse peper
250 verse ananasstukjes
3 bosuitjes
zout en peper naar smaak

Attributen:

wokpan
schuimspaan


Werkwijze:

Snijd de varkenshaas in plakjes. Verhit de olie in een wok en voeg de varkenshaas, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel limoensap, de knoflook en wat zout toe. Roerbak 2 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan.

Doe de sugarsnaps en de rest van de gembersiroop en het limoensap in de wok en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaten, ananasstukjes en varkenshaas toe en roerbak nog 2 minuten.

Snijd de bosuitjes in schuine stukjes, voeg toe en wok deze nog even in de wokpan.

Serveer maar witte rijst.


Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten