vrijdag 29 januari 2021

Visschotel met doperwten en aardappelpuree

 


Dit is een ovenschotel die binnen 20 minuten in de oven kan staan. Het ligt eraan of je de aardappelpuree zelf maakt of kant en klaar koopt of een zakje droge puree aanlengt met water. Alles kan. Het ligt er maar aan of je voldoende tijd hebt of wat je het lekkerst vindt.

Voor deze schotel heb ik Hollandse garnalen gebruikt. Naar mijn smaak het beste, maar andere soorten zijn natuurlijk ook mogelijk. 

Visschotel met doperwten en aardappelpuree

Ingrediënten:

1 eetlepel boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 preien, in ringen gesneden
sap van een halve citroen
1 eetlepel viskruiden
200 milliliter slagroom
100 milliliter groentenbouillon
1 eetlepel maizena
500 gram kabeljauwfilet
200 gram garnalen
250 diepvriesdoperwten, ontdooid
aardappelpuree 

Attributen:

Ovenschaal

Werkwijze:

Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei en de knoflook circa 4 minuten. Roer het citroensap, de room, de viskruiden en bouillon erdoor. Voeg de maizena toe en roer nog even door.

Vet de ovenschaal met wat boter in. Snijd de kabeljauw in grove stukken. Verdeel de kabeljauw, garnalen en de erwten over de ovenschaal en schep het preimengsel met de roomsaus erop.

Verdeel de aardappelpuree erover en strijk uit met een vork.

Bak de schotel in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten