zaterdag 26 december 2020

Romige kip met spinazie

 



Niet eventjes een kip bakken, maar dit keer met een lange voorbereiding en veel, heel veel smaak. Het begon al met de gang naar de slager. Helaas is er bij mij in de buurt geen poelier, maar de Ambachtelijke Slager in mijn woonplaats heeft eerlijk kippenvlees. Daar kocht ik de kipfilets. Filets zonder de bewerkingen en toevoegingen die men gewoonlijk bij een supermarkt vindt. Dat gegeven komt de smaak zeker ten goede.

Vervolgens het mengen van de kruiden en olie voor de marinade, want deze filet bleven daarna voor de rest van de dag en een hele nacht in de koelkast rusten en konden de smaken optimaal intrekken. 

Je hebt dus even tijd nodig, maar dan krijg je ook een smaakexplosie en waardeer je de voorbereiding en wachttijd.

Romige kip met spinazie (4 personen)

Ingrediënten:

4 halve kipfilets
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels paprikapoeder
5 gram zout
2 theelepels Provençaalse kruiden
50 milliliter olijfolie
2 teentjes knoflook (fijn geperst)
300 gram spinazie
250 milliliter kookroom
100 gram zongedroogde tomaten (in reepjes gesneden)
1 blokje kippenbouillon
50 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
zout en peper naar smaak

Attributen:

Kom
Braadpan

Werkwijze:

Snijd de kipfilets doormidden. Meng de uienpoeder, zwarte peper, paprikapoeder, zout, Provençaalse kruiden en olijfolie in een kom. Voeg de kipfilets toe en laat dit een nacht marineren.

Bak de filets in een ruime pan, in een paar minuten, rondom goudbruin. Haal uit de pan en leg apart.

Fruit nu in de pan de geperste knoflook. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Doe de deksel op de pan en laat het geheel kort bakken. Voeg de kookroom, zongedroogde tomaten en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en doe dan de Parmezaanse kaas erbij.

Voeg tenslotte de kipfilets toe. Doe de deksel er weer op en laat een paar minuten doorwarmen.

Lekker met gekookte rijst.

Smullen maar!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten