maandag 9 juli 2012
Komkommer-meloensoep
Een verrassing is altijd leuk. Niet alleen om te ontvangen maar ook om te geven. Bij het voorbereiden van een etentje, in het geval van afgelopen zaterdag een BBQ, probeer ik vaak een surprise aan mijn gasten te geven. Een amuse leent zich daar uitstekend voor.
Dit tussengerechtje is een welkome afwisseling op de verschillende gerechten. Op het vuur lagen onder andere eigen gemaakte hamburgers, kipsateetjes en shaslicks. Daarnaast verschillende salades, olijfbrood en sauzen.
Het maken van het gerechtje was ’s morgens al gedaan. Wie wil er binnen in de keuken staan als het buiten zonnig is en er gasten zijn. De uiteindelijke afwerking kon vlak voor het opdienen gebeuren. Het idee van deze combinatie van komkommer en meloen komt uit het magazine Proef van de Keurslager en viel goed in de smaak.
Komkommer-meloensoep met crème fraîche en ham
Ingrediënten:
50 gram gekookte ham, in smalle reepjes gesneden
100 milliliter witte wijn
1 Spaans pepertje (gedroogd)
1 stengel sereh (citroengras)
50 milliliter crème fraîche
0,5 komkommer (geschild, zonder zaadjes en in stukjes gesneden)
0,5 galia meloen (geschild, zonder zaadjes en in stukjes gesneden)
Zout en peper
Attributen:
Keukenmachine
6 glaasjes
Werkwijze:
Kook de wijn met het pepertje en sereh in tot de helft. Zeef en bewaar de wijn.
Pureer in de keukenmachine de meloen en komkommer met de ingekookte wijn. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kleine glaasjes, leg er een lepel crème fraîche in en verdeel de reepjes ham er overheen.
Smullen maar!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wat een leuk idee Johanna. Laatst heb ik amuseglaasjes gekregen als kadotje omdat iemand bij me kwam eten. De glaasjes zijn nog niet gebruikt.. dit recept is er ideaal voor! Sla hem op!
BeantwoordenVerwijderenHoi Brenda: leuk dat je even langs komt op mijn blog. Inderdaad, ideaal voor veel gelegenheden en vele variaties.
BeantwoordenVerwijderenGroet Johanna