woensdag 1 augustus 2012

Muffins met blauwe bessen, perzik en soure cream



In mijn allereerste blog publiceerde ik het recept van een heerlijke cake. Appelcake met amandelspijs en gember. Een favoriet van mij die ik al vele malen bereid had. Begin februari 2010 heb ik de bewuste cake getrakteerd aan mijn collega's omdat ik 10 jaar in dienst was bij mijn werkgever.

Vandaag gaat er weer een traktatie mee naar het werk, want je raadt het al; ik fiets inmiddels al 12,5 jaar naar hetzelfde kantoor. En nog altijd met heel veel plezier. Zo midden in de zomer zijn er weliswaar niet veel collega's aanwezig; een groot aantal vieren nog vakantie. Voor de werkenden heb ik deze muffins meegenomen.

Een eenvoudig te maken recept dat afkomstig is uit een App van Good Food Cakes. Door het gebruik van water met een bubbeltje blijft de muffin lekker licht. Voor het geval dat er nog een enkel cakeje overblijft (ik vermoed het echter niet, want ze zijn niet te versmaden) kunnen deze gemakkelijk worden ingevroren. Voor het opdienen dan wel even ontdooien en opwarmen in de magnetron.

Muffins met blauwe bessen, perzik en soure cream

Ingrediënten:

350 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
100 gram lichte basterd suiker
100 gram boter, gesmolten
145 milliliter soure cream
2 eieren, medium
Geraspte schil van een limoen
150 gram blauwe bessen
2 verse perziken, geschild en in stukjes gesneden
6 eetlepels water met koolzuurgas
rietsuiker

Attributen:

12 cakevormpjes
Tray

Werkwijze:

Verwarm de oven voor tot 200 graden (heteluchtoven 180 graden). Zet de cakevormpjes alvast klaar in een tray.

Meng het meel, het bakpoeder en de suiker in een grote kom.
Voeg de gesmolten boter, de soure cream, eieren en de geraspte lemon schil toe. Mix deze massa net zolang totdat een dikke, smeuïge massa ontstaat, maar niet te lang.
Vouw voorzichtig het fruit in en als laatste de lepels water totdat alles gelijk verdeeld is.

Vul de cakevormpjes en sprenkel als laatste het rietsuiker over de vulling.

Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak in 25 – 30 minuten gaar tot ze mooi gerezen en bruin gekleurd zijn.

Serveer de muffins als deze nog een beetje warm zijn.


Smullen maar!

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je jubileum! En je muffins zien er heerlijk uit! Goed idee dat water met koolzuurgas (ik neem aan dat je daar gewoon spa rood voor kan gebruiken?).
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Caroline. Ik heb inderdaad Spa rood voor deze muffins gebruikt.
    Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. die blauwe was van mij!!!! t was heeerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen