zaterdag 1 mei 2021

Courgettesoep met pesto

 


Even wat anders. Normaal gesproken kies ik voor een rijkelijk gevulde soep en dan ook het liefst met vlees of soepballen. Vandaag heb ik een uitzondering gemaakt. 

Over het algemeen is een courgettesoep, naar mijn mening, niet zo heel denderend. Zelfs een beetje "laf". Dit is typisch een soep die wat "opgeleukt" moet worden en dat hoeft niet per definitie met de toevoeging van een vleesproduct te zijn. Met een lepel pesto tijdens de bereiding en daarna nog een theelepel pesto als laatste voor de garnering is deze soep een aanrader. Een goede starter en smaakopwekker voor een maaltijd.

En ja, deze soep is dus vegetarisch.

Courgettesoep met pesto

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
2 courgettes
1 middelgrote, kruimige aardappel
1 groentebouillontablet
1 liter water
1 blikje doperwten
1 eetlepel groene pesto (tijdens bereiding)
1 theelepel groene pesto (voor garnering)
peper en zout naar smaak

Attributen:

Soeppan met dikke bodem
Staafmixer

Werkwijze:

Snipper de ui en de knoflook.  Spoel de courgettes af met water, verwijder de kroontjes en snij in grove stukken. Schil de aardappel en snij in grove stukken.

Doe de olijfolie in de soeppan. Verhit op een matig vuur en voeg de ui toe. Laat de ui rustig bakken, glazig worden zonder dat het bruin verkleurd. Voeg de knoflook toe en bak nog even rustig mee.

Doe de stukken courgettes in de pan en bak op een wat hoger vuur voor ongeveer 5 minuten en roer af en toe om. Blus het af met het water en de verkruimelde bouillontablet. Breng dit alles aan de kook en voeg de stukjes aardappel toe. Laat het geheel 20 minuten rustig koken.

Haal van het vuur en pureer tot een massa (zo dik of fijn als je het zelf wilt). Breng op smaak met een eetlepel pesto en voeg de doperwten toe. Proef de soep. Eventueel kan je er nog zout en peper naar smaak aan toevoegen.

Serveer de soep in een kom en garneer met een theelepel pesto. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Smullen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten