zaterdag 3 april 2021

Italiaanse frittata

 


Dit zou zomaar een vegetarisch gerecht kunnen zijn. Ware het niet, dat ik er uitgebakken spekkies aan toe hebt gevoegd. De spekkies hoef je natuurlijk niet te gebruiken. Maar persoonlijk vind ik dit wat extra pit en knapperigheid aan het gerecht geven. 

Ook bij de bereiding van deze maaltijd gebruikte ik mijn zelfgemaakte gedroogde tomaatjes. 

Italiaanse frittata

Ingrediënten:

125 gram doperwten (uit de diepvries)
4 bosuitjes
1 half bosje bieslook
150 gram artisjokharten
6 eieren (M)
125 gram ricotta
100 milliliter crème fraîche
zout en peper naar smaak
30 gram roomboter
150 gedroogde tomaatjes

Attributen:

ovenvaste koekenpan 

Werkwijze:

Snijd de artisjokharten in kleine partjes en doe deze in de kom. Snijd de bieslook en de bosui en doe deze bij de artisjok, samen met de erwten, crème fraîche, ricotta en zout en peper naar smaak. Roer dit  door elkaar en voeg daarna de eieren toe. Meng nog een keer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Verhit de boter in een koekenpan en doe het eimengsel in de pan. Druk de gedroogde tomaatjes erin en bak de frittata circa 15 minuten op een zacht vuur.

Zet de ovengrill aan. Bak de frittata nog even tot ook de bovenkant gaar en mooi lichtbruin is.

Haal de frittata uit de oven en laat hem op een plank glijden. Snijd de frittata in stukken.

Serveer met een goedgevulde groene salade.

Smullen maar!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten