woensdag 31 maart 2021

Tagliatelle met gerookte zalm en spinazie

 


Als je weinig tijd hebt en niet zo heel lang in de keuken wilt staan om een smakelijke maaltijd te maken, dan is dit een ideaal recept. Ik denk dat je al met al in dit geval een kwartiertje bezig zal zijn.

Alhoewel dit is niet helemaal waar. De in dit recept gebruikte gedroogde tomaatjes heb ik eerder gemaakt. Dat doe ik altijd in een grotere hoeveelheid. Eenmaal de oven aan, dan kan je maar beter wat meer verwerken. De tomaatjes kan je gerust een aantal dagen in de koelkast bewaren en verwerken wanneer je ze nodig hebt.

Tagliatelle met gerookte zalm en spinazie

Ingrediënten:

150 gram gedroogde tomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
300 gram verse spinazie
500 gram verse tagliatelle
150 gram kruidenroomkaas
200 gram gerookte zalm (gesnipperd)
zout en peper naar smaak

Attributen:

1 grote pan
1 hapjespan of wok
Knoflookpers

Werkwijze:

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg eventueel zout toe.

Verhit de olie in de hapjespan en voeg in delen de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Voeg hier de geperste knoflook aan toe.

Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met kokend water en kook deze in circa 4 minuten beetgaar.

Voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat deze zachtjes smelten. Voeg de laatste minuut de zalmsnippers toe. Breng op smaak met vers gedraaide zwarte peper.

Giet de tagliatelle af en meng door het spinazie-room-zalm mengsel. Garneer met de gedroogde tomaatjes.

Smullen maar!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten