maandag 13 oktober 2014
Cheesecake met blauwe bessen
Het was een mistige zondag. Ik vroeg mij af of de zon nog wilde doorbreken. Een ideale dag om weer in de keuken te staan en wat lekkers te bereiden. Het werd een cheesecake met blauwe bessen. Een eenvoudig te maken taartje geïnspireerd door 24kitchen, Rudolph van Veen.
In mijn diepvrieslade zitten nog voldoende doosjes met blauwe bessen. In halfbevroren toestand is dit fruit gemakkelijk te verwerken. Nadat de cheesecake uit de oven komt en dan eerst voldoende is afgekoeld, heb ik het taartje in de koelkast gezet om nog verder te koelen. 's Avonds na het diner heb ik dit als toetje geserveerd met een toef slagroom.
Cheesecake met blauwe bessen
Ingrediënten voor de bodem:
90 gram hazelnoten
200 gram bloem
90 gram witte basterdsuiker
1 snuf zout
125 gram koude boter
Ingrediënten voor de vulling:
500 gram roomkaas op kamertemperatuur
185 gram poedersuiker
2 eetlepels bloem
3 eieren
60 milliliter slagroom
1 vanillestokje
150 gram blauwe bessen
Attributen:
Bakpapier
Boter om in te vetten
Springvorm van 20 centimeter doorsnede
Keukenmachine
Standmixer
Werkwijze:
Voor de bodem:
Beboter de springvorm en bekleed de zijkant met een vel keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rooster de hazelnoten in de oven voor circa 12 minuten. Laat afkoelen en maal de noten fijn in een keukenmachine.
Meng de bloem met de hazelnoten, basterdsuiker en het zout. Snijd de koude boter in blokjes en meng met de vingertoppen door het bloemmengsel.
Kneed tot een soepel deeg. Breng het deeg in de springvorm en druk goed aan.
Voor de vulling:
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Klop de roomkaas in een standmixer smeuïg. Voeg de poedersuiker, bloem, eieren, room en het vanillemerg erdoor heen.
Spatel de blauwe bessen door het mengsel en verdeel de vulling over de bodem.
Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar in de oven.
Laat de cheesecake eerst afkoelen in de vorm. Zet de cake in de koelkast tot gebruik.
Smullen maar!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten