vrijdag 27 september 2019

Zalmpakketje uit de oven



Na een dag met alleen maar regen toch nog wat vrolijks in de keuken. Niet alleen voor het oog veel kleur, maar ook de smaakpapillen krijgen hierdoor een boast. Een echte opkikker dus.

Zalmpakketje uit de oven

Ingrediënten:

4 zalmfilets zonder huid
100 milliliter witte wijn
1 prei
10 gram dille
10 gram Italiaanse kruiden
200 gram worteltjes, in plakjes gesneden
200 gram cherrytomaten, door midden gesneden
1 biologische citroen, schoongeboend
50 gram kruidenroomkaas
50 milliliter slagroom
olijfolie
zout en peper naar smaak


Attributen:

Bakpapier
Aluminiumfolie


Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden heteluchtoven).

Snij de prei in ringen en spoel schoon in een vergiet onder koud stromend water. Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper.

Maak vier pakketjes. Leg per pakketje een vel bakpapier op een stuk aluminiumfolie en vouw de randen omhoog. (Groot genoeg voor 1 filet en gesneden groenten). Draai de vier punten zodat er een stevig pakketje ontstaat.

Snij de citroen in dunne plakjes. Verdeel de zalmfilets over de pakketjes en verdeel vervolgens de dille, Italiaanse kruiden, citroen, gesneden worteltjes, cherrytomaten en de kruidenroomkaas over de zalm. Schenk voorzichtig de slagroom en de wijn in de pakketjes en vouw iets verder dicht. Niet geheel sluiten.

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak 25 minuten in de oven.

Serveer met gebakken aardappel en een groene salade.

Smullen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten