zondag 13 januari 2019

Broccoli-kipcurry met linzen



Ja, ik ben liefhebber van lekker kruidig. Het recept dat ik tegenkwam in het magazine Boodschappen valt zeker bij mij in de smaak. Heerlijk geurig, warm en gevuld. In mijn ogen kon het nog beter en heb ik nog wat extra ingrediënten toegevoegd. Een prima maaltijd op een dag met af en toe een koude regenbui. Dit recept verwarmt je en geeft een Oosterse geursensatie.

Broccoli-kipcurry met linzen (2 tot 3 personen)

Ingrediënten:

500 gram broccoli, in kleine roosjes
300 gram peultjes
3 eetlepels arachideolie
2 uien, gesnipperd
400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
75 gram gele currypasta
200 milliliter kokosmelk
300 milliliter groentebouillon
400 gram linzen
4 eieren, hardgekookt
witte rijst (1 kopje per persoon)

Attributen:

Kookpan
Vergiet
Wokpan

Werkwijze:

Kook of stoom de witte rijst zoals je normaal doet.

Kook de broccoli en de peultjes 4 tot 5 minuten. Giet af en spoel direct met koud water. Laat uitlekken in een vergiet. Giet de linzen af en laat deze uitlekken. Zet weg tot gebruik.

Verhit de olie in een wok en fruit de ui circa 10 minuten op een zacht vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak op matig vuur rondom bruin.
Voeg de currypasta toe en bak deze 1 minuut mee. Giet vervolgens de kokosmelk en de bouillon erbij en verwarm tegen de kook aan. Voeg de broccoli en peultjes toe en stoof het geheel voor 5 minuten.
Giet de linzen af en voeg toe aan de curry en warm enige minuten mee.

Schep de rijst in kommen en verdeel de curry er over. Pel de eieren, snijd ze in kwarten en leg ze bovenop de curry.
Garneer eventueel met gebakken uitjes, kroepoek en Amsterdamse uitjes.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten