maandag 7 november 2011

Stoofpeertjes met bessenjeneverStoofpeertjes kunnen maar op één manier gemaakt worden. Ze moeten enige tijd gestoofd worden in een ruime hoeveelheid vocht. Het type vocht is essentieel voor de uiteindelijke smaak. In de loop der tijd heb ik diverse soorten 'sappen' gebruikt, bijvoorbeeld bessensap, port of zomaar een rode wijn.

De huidige versie staat op nummer 1 van mijn favorietenlijst. De zachte, volle smaak van de gebruikte rode wijn is fantastisch ingetrokken en doet mij denken aan de Spaanse zon. Wat heb ik er ingedaan? Op advies van mijn slijter gebruikte ik de Tinto Joven uit 2009, Duque de Sevilla en een flinke scheut bessenjenever. Het uiteindelijke resultaat: De lekkerste stoofpeertjes die ik ooit gemaakt heb.

Stoofpeertjes met bessenjenever

Ingrediënten:

8 Gieser Wildeman stoofpeertjes
300 milliliter rode wijn
50 gram suiker
1 scheut bessenjenever
1 kaneelstokje


Bereiding:

Schil de stoofpeertjes, laat het steeltje eraan. Stoof ze met de rode wijn, de suiker, bessenjenever en een kaneelstokje in ruim 4 uur op een laag vuur.

Serveer de peertjes (warm of koud) bij een winterse stoofpot met aardappelpuree.


Smullen maar!

3 opmerkingen:

  1. Oh, wat zijn ze prachtig van kleur. Zullen wel lekker gesmaakt hebben bij je heerlijke wildschotel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel ander vraagje: Wat zou je als basis willen zien voor in de voorraadkast als het wel een strenge winter wordt zoals sommigen doen voorspellen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er goed uit! Dank voor het idee ga ze vandaag gelijk zelf maken met je recept! :)

    BeantwoordenVerwijderen