Chilisaus
Ingrediënten:
5 teentjes knoflook
4 Spaanse pepers
20 gram gember
125 gram suiker
100 milliliter rijstazijn
50 milliliter water
1 citroengrasstengel
arachideolie
1 citroen
zout naar smaak
Bereidingswijze:
Breng de suiker samen met de azijn en het water aan de kook.
Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de Spaanse peper en de citroengrasstengel in reepjes. Fruit dit allemaal in wat arachideolie aan. Blus af met het sap van de citroen en voeg dit toe aan het water met suiker en azijn wat aan de kook gebracht is. Laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de gewenste dikte. Hoe langer het kookt hoe stroperiger het wordt.
Eenmaal de gewenste dikte bereikt, verwijder de pan van het vuur en voeg een snufje zout aan toe.
Pureer het geheel fijn met een staafmixer.
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten