zaterdag 31 mei 2014

Asperge-hampakketjesAsperges: Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het seizoen is nog niet afgelopen en deze heerlijkheden zijn nog steeds verkrijgbaar en smaken naar meer. Vele varianten hebben dit voorjaar al op het menu gestaan. Het juni nummer van Foodies gaf mij onderstaand recept. Weer heb ik gesmuld en mijn vingers erbij afgelikt. Met recht een succesrecept.

Ik combineerde dit pakketje uit de oven met een gekoeld glas witte wijn en een salade van jonge spinazie.

Asperge-hampakketjes

Ingrediënten:

200 gram witte asperges
200 gram groene asperges
snufje zout
0,5 theelepel kristalsuiker
1 eetlepel boter
sap van een halve citroen
1 rol koelvers bladerdeeg van 270 gram
4 plakken achterham
150 gram kruidenroomkaas
1 eidooier
2 eetlepels melk

Attributen:

Bakpapier

Was de asperges en schil deze met een dunschiller. Verwijder de houtachtige uiteinde. Kook de asperges in ruim kokend water met het zout, de suiker, boter en het citroensap beetgaar. Kooktijd is tussen 5 tot 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges.
Neem de asperges uit de pan en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

Verwarm de oven voor tot 200 graden (heteluchtoven 175 graden).

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke delen. Beleg deze delen met een plak ham. Bestrijk de ham met de kruidenroomkaas. Verdeel de asperges in 4 porties en leg een portie op elk deel ham/kruidenroomkaas combinatie.

Kluts de eidooier met de melk en bestrijk er de randen van het bladerdeeg mee. Rol de pakketjes voorzichtig op en druk de randen aan. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de pakketjes met het overige eimengsel. Bak in 30 tot 35 minuten goudbruin in het midden van de oven. Neem uit de oven en dien warm op.

Smullen maar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten