Een verrassend fris en romig toetje met heerlijke zoete
Hollandse aardbeien. Een traktatie voor jong en oud.
Je zou kunnen denken dat je voor dit dessert de oven moet
gebruiken. Maar in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden gebeurd dit
niet. Het krokante laagje komt van de basterdsuiker.
De combinatie van slagroom, yoghurt, citroenschil en het
zoet van de aardbeien is dit een heerlijke afsluiting van een zomerse maaltijd.
Eenvoudig en snel te maken. De ingrediënten voor dit recept zijn gebaseerd op 6 personen.
Aardbeiengratin
Ingrediënten:
300 milliliter slagroom
300 milliliter volle yoghurt
225 gram aardbeien
Geraspte schil van 1 citroen
Beetje fijne kristalsuiker
Beetje citroensap
115 gram lichtbruine basterdsuiker
Benodigdheden:
6 dessertbakjes
Werkwijze:
Klop de slagroom met suiker naar smaak tot zachte pieken.
Vouw de yoghurt, enkele fijn gesneden aardbeien en de geraspte citroenschil
erdoor. Voeg naar smaak wat suiker en citroensap toe.
Verdeel de overige aardbeien over de bakjes en schep
hierover het roommengsel. Strooi de basterdsuiker er in een dun laagje
overheen.
Zet de bakjes voor minstens 2 uur in de koelkast, zodat zich
een krokant laagje kan vormen.
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten