maandag 11 april 2011

Bonenstamppotje


Jammer, mijn vakantie zit er helaas weer op. 16 jaar geleden had ik voor het laatst op de ski’s gestaan. Gelukkig is skiën net zoals fietsen of zwemmen. Je verleert het blijkbaar niet. Na enkele onwennige bochtjes en wat wankelende knieën vond ik de juiste ‘schwung’ weer en heb ik heel wat afdalingen gemaakt.

Het weer in de Franse alpen was fantastisch, prachtige blauwe luchten met zonovergoten bergen. De sneeuw was perfect. Alle liften waren nog geopend en de afdalingen konden nog tot aan het terras van het appartementengebouw gemaakt worden. Wat wil een mens nog meer?

Teruggekomen in Nederland was het al volop lente. De plantjes in de tuin lopen al uit, de vogels kwetteren al vroeg in de ochtend. Een mooie overgang naar de alledaagse beslommeringen. Zelf weer het avondeten kiezen, kopen en koken.
Voor het begin van deze week daarom een eenvoudig doch smakelijk gerecht. Deels geïnspireerd door de nieuwe allerhande van AH, maar met een persoonlijke touche.


Bonenstamppotje

Ingrediënten:

1 kilogram aardappelen, geschild
300 gram snijbonen, gesneden
200 gram tuinboontjes
200 milliliter crème fraîche
0,5 krop ijsbergsla, in reepjes gesneden
2 eetlepels verse dille, fijngesneden
vers gemalen peper
zout


Attributen:

pureestamper

Bereiding:

Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar en giet af.

Kook ondertussen de snijbonen in ongeveer 6 minuten beetgaar en giet af.

Verwarm de witte boontjes kort en giet af.

Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de snij- en witte bonen, sla en dille er door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met een oer-Hollandse gehaktbal.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten