maandag 25 augustus 2014

Viscurry met rijst



Van mijn abonnement op het tijdschrift Foodies heb ik veel plezier. Elke maand staan er verleidelijke recepten in en er is een grote variatie aan smaken. Toen het septembernummer op de mat lag, wist ik al dat er binnenkort weer enige gerechten uit dit blad op tafel staan. Het thema voor de maand september is: Foodtrip! de wereld rond in 57 gerechten. Daar zit zeker wel wat bij. Laten we beginnen met de Aziatische smaken, een currygerecht.

Viscurry met rijst

Ingrediënten: voor 4 personen

150 gram shiitakes
250 gram sugarsnaps
1 rode peper
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 stukje gember ( ca. 20 gram)
500 gram koolvisfilet
2 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels olie
een beetje zout
2 theelepels gele currypasta
40 milliliter kokosmelk
3 eetlepels limoensap

Werkwijze:

Maak de shiitakes schoon en halveer ze eventueel. Maak de sugarsnaps schoon. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd in ringetjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Snij de vis in grote stukken.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en neem uit de pan.

Verhit 2 eetlepels olie in de pan. Bak de shiitakes, de sugarsnaps, de rode peper, de ui, de knoflook en de gember 3 tot 5 minuten. Neem uit de pan.

Verhit 1 eetlepel olie in het bakvet en bak de visstukken erin voor 3 tot 5 minuten. Draai de stukken regelmatig en voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout en voeg de currypasta toe. Blus de vis af met de kokosmelk. Breng aan de kook en spatel voorzichtig de groenten erdoorheen. Breng op smaak met limoensap. Bestrooi voor het serveren met het sesamzaad. Serveer met basmatirijst.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten