dinsdag 16 augustus 2011

Salade van groene bonen



Met deze salade neem ik deel aan het Foodblogevent augustus 2011. De host voor de maand augustus is Robin. Op deze blog heb ik inmiddels alweer heerlijke ideeën opgedaan. De Aziatische keuken is toch zo veelzijdig en smaakvol!

Deze eenvoudige salade heb ik geserveerd naast de Rundvleescurry Mussaman die ik gisteren gepubliceerd heb op mijn blog. Deze salade is eenvoudig te maken, maar heeft een aromatische Aziatische dressing. Past uitstekend bij een curry. Alleen jammer dat ik de goabonen uit het oorspronkelijke recept niet in de toko kon kopen. Ze waren niet op voorraad. Op zich geen probleem, want je kan deze bonen vervangen door in stukjes gesneden snijbonen, sperzieboontjes of zoals ik gedaan heb in kouseband.

In mijn receptenarchief heb ik ondertussen al meer bijgerechten staan voor de Aziatische keuken. Deze staan onder het kopje Indisch, zoals bijvoorbeeld Asinas nanas, Atjar ketimoen of de Gado Gado. Regelmatig maak ik samen met mijn man een Indische rijsttafel en veel van onze vrienden genieten dan van de Oosterse keuken. Want ja, een uitgebreide rijsttafel maak je niet alleen voor maar 2 personen.

Een atjar maak ik ook niet voor maar 1 keer. Deze 'zoetzuren' zijn makkelijk in de koelkast te bewaren en ook bij andere maaltijden zijn deze recepten een goed bijgerecht.


Salade van groene bonen (voor 4 personen)

Ingrediënten:

500 gram kouseband
Kokend water
Zout
2 kleine rode of groene Thaise pepertjes, zonder zaadjes, fijn gehakt
2 theelepels suiker
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels vissaus (nam pla)
2 deciliter kokosmelk uit blik
5 eetlepels in fijne plakjes gesneden sjalot
3 eetlepels grof gehakte geroosterde pinda’s
2 eetlepels geraspte kokos


Bereiding:

Snijd de kouseband in hapklare stukjes en blancheer deze bonen 3 minuten in een grote pan kokend water met wat zout, giet ze af en dompel ze meteen in ruim koud water. Laat ze goed uitlekken.

Doe de pepertjes, de suiker, het limoensap, de vissaus en de kokosmelk in een kom en schep goed om. Schep de bonen en de sjalot door dit mengsel.

Bestrooi het met de pinda’s en het geraspte kokos. Serveer naast een curry en met vers gefrituurde pappadums.

Smullen maar!

4 opmerkingen:

  1. Ik zag de opdracht van het foodblogevent. Ik ben zelf niet bekend met aziatisch eten.
    Moeilijke opdracht voor mij. Jouw salade ziet er smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom op mijn blog Sweettflower. De Aziatische keuken is echt niet moeilijk! Gewoon een recept van mij of de andere foodbloggers eens uitproberen. Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch leuk zo'n foodblog event; ik ontdek allerlei leuke nieuwe blogs! Zo ook die van jou. Ziet er lekker uit die salade!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Junglefrog. Dit geldt voor mij ook. Elke dag ontdek ik wel nieuwe blogs. Die van jouw mag er ook zijn! Ik volg nu met interesse die van jou.
    Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen