zondag 15 augustus 2010

Panini met Gruyère met gekarameliseerde uien


Je zou ook kunnen zeggen ‘Een broodje uiensoep’. Een klassieke uiensoep wordt gegarneerd met een stukje brood en geraspte Gruyère en gaat daarna nog even onder de grill. Deze panini wordt net andersom samengesteld. Eerst het brood, dan de kaas en daarbovenop de uien(soep).
Het resultaat is een stevig broodje voor de lunch tijdens een dag vol klussen. De combinatie is erg simpel en ongelofelijk lekker.

Dit idee is afkomstig uit: ‘wichcraft: Craft a Sandwich into a Meal--And a Meal into a Sandwich’ van Tom Colicchio (top chef) en Sisha Ortuzar (schrijver).

Panini met Gruyère met gekarameliseerde uien

Ingrediënten:

4 eetlepels extra vergine olijfolie
4 middelgrote gele uien, gehalveerd en in de lengte gesneden in ca. 8 plakjes
2 eetlepels gehakte verse oregano of 1 eetlepel gedroogde oregano
Zout en versgemalen zwarte peper
200 gram Gruyère kaas, geraspt
8 sneetjes stevig meergranen brood

Attributen:

Contactgrill

Werkwijze:

In een koekenpan op middelhoog vuur de uien in de olijfolie bakken . Blijf roeren om aanbranden te vermijden. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Roer tot de uien een diep bruine kleur hebben.

Zet het vuur lager en kook verder tot de uien zacht zijn in 30 tot 45 minuten. Regelmatig omscheppen. Zet dan weg tot gebruik.

Verwarm de contactgrill.

Verdeel de kaas over 4 sneetjes brood. Verdeel de uien over twee sneetjes brood. Sluit de sandwich en plaats deze op contactgrill. Grill 4 tot 5 minuten tot de kaas volledig gesmolten is en het brood geroosterd is met goudbruine grillstrepen.

Serveer onmiddellijk en geniet.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten