woensdag 3 augustus 2011

Paradijstaartjes met frambozen en blauwe bessen



De smaak van het kokkerellen zit er al weer in. Eenmaal begonnen met bloggen en kan nu al niet meer stoppen.

Na de heerlijke Italiaanse maaltijd, penne met tonijnsaus en een frisse salade, mag er ook een traktatie toe genomen worden. In Italiaanse stijl en wederom uit het tijdschrift La Cucina Italiana. Het recept in dit blad geeft weliswaar aan om bosbessen te gebruiken, maar helaas waren deze niet voorradig bij mijn groenteboertje. Ook in de supermarkt kwam ik deze (nog) niet tegen. Misschien moet ik het bos wel in om ze zelf te plukken? Een uitdaging, maar voor een andere keer.

Het lekkere van deze taartjes is dat ze niet al te groot zijn, makkelijk houdbaar voor een paar dagen in een afgesloten trommel. Ze blijven sappig en fris smaken. En al met al eenvoudig te maken. Het recept geeft aan kleine bakvormpjes te gebruiken, deze in te vetten en te bestrooien met bloem. Dat doe ik niet. Door ervaring wijs geworden, omdat de taartjes niet of moeilijk uit de vormpjes willen komen. Zelf vind ik het makkelijker papieren cakevormpjes te gebruiken.

Paradijstaartjes met frambozen en blauwe bessen

Ingrediënten:

130 gram suiker
50 gram frambozen
50 gram blauwe bessen
100 gram gesmolten boter
50 gram bloem
20 gram aardappelzetmeel
3 eidooiers
1 ei
0,5 theelepel bakpoeder
zout

Benodigdheden:

8 papieren cakevormpjes

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 165 graden).

Klop de eidooiers, het ei, de suiker en een snufje zout circa 6 minuten.
Voeg de boter toe en roer goed door.

Zeef de bloem. Meng de bloem met de bakpoeder en het zetmeel. Spatel deze mix door het eimengsel.

Vul de vormpjes voor driekwart met het mengsel. Voeg in vier vormpjes de frambozen toe en in de resterende vier vormpjes de blauwe bessen.

Bak de taartjes circa 20 minuten in de oven.

Serveer de taartjes lauwwarm, maar koud zijn ze ook overheerlijk.

Smullen maar!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Johanna,
    Vorig jaar ben ik ook opzoek geweest naar echte bosbessen, maar daar is niet aan te komen. Ik kon ze zelfs niet via mijn groenteman bestellen, waar ik normaal alles kan bestellen. Ik denk dat je ze inderdaad zelf zal moeten plukken.
    Succes ;-)
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er paradijselijk uit! Krijg er trek van :)

    BeantwoordenVerwijderen