maandag 14 juni 2010

Zomerse hutspotEen dag met een speciaal tintje. Niet dat ik een voetbalfan ben of een competitie volg, maar je ontkomt er gewoon niet aan. Overal waar ik ga en sta, kom ik het wel tegen. Oranje, in welke vorm dan ook. Het is in ieder geval een vrolijke kleur en dit geeft een zonnig en zomersgevoel bij mij. En bovenal een oer-Hollands tintje.

Bij zo'n dag hoort een passend gerecht. Vandaar deze hutspot. Normaal gesproken zou je een hutspot met wortel en ui in de winter op tafel zetten. In plaats van winterwortel en de ui heb ik daarom bospeen en ook bosui gebruikt. Dat geeft een wat lichtere samenstelling en is zeer geschikt voor een wat slanker menu.

Ook geschikt om met dit bord op je schoot plaats te nemen voor het beeldscherm!

Het recept en het beesie zijn van AH.

Zomerse hutspot

Ingredi├źnten:

1 kilogram aardappelen, geschild
2 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 bos bospeen, groen verwijderd en wortels gewassen en in schuine plakken
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel kerriepoeder
1 zakje bosui (3 stuks), in schuine plakjes

Attributen:

Pureestamper

Bereiding:

Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de uisnippers. Voeg na 5 minuten de plakken wortel toe. Voeg de geperste knoflook en de kerriepoeder toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 minuten garen. Voeg de laatste 2 minuten de bosui plakjes toe aan het wortelmengsel.

Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Meng het wortelmengsel erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra kerriepoeder.

Serveer met een oer-Hollandse gehaktbal.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten