maandag 5 juli 2010

Chicken Caesar salad
Op mijn IPhone staan diverse Apps welke ik met regelmaat en succes gebruik, zoals Bus, Trein, Buienrader en Verkeer. Sinds kort heb ik ook een 'App' van Jamie Oliver.
De App '20 minute meals'. Dat is best wel een leuke gadget met makkelijke recepten, gelardeerd met foto's en interessante tips op de wijze zoals je van hem verwachten kan. Eén van die recepten is Chicken Caesar salad. Over deze salade zegt Jamie: "You can't go wrong with this tasty classic".

Voor deze salade heb ik grotendeels Jamie Oliver gevolgd. Als extra heb ik tomaten (die moesten echt verwerkt worden) en kappertjes toegevoegd. De ciabatta is niet in de salade verwerkt, maar apart geserveerd. De sneetjes brood heb ik besmeerd met olijfolie en knoflook en in de oven krokant gebakken. Daarna is extra zeezout en Italiaanse kruiden erover gestrooid.

Het resultaat is zoals een gerecht van Jamie Oliver betaamd. Erg smakelijk.
Het recept heb ik wat aangepast en aangevuld. Een beetje van Jamie en een beetje van mezelf.

Chicken Caesar salad

Ingrediënten:

2 kippenfilets
125 gram magere spekblokjes
1/2 ciabatta brood
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1/2 krop ijsbergsla
2 tomaten (Pomodori)
2 eetlepels kappertjes
2 teentjes knoflook
1 tinnetje gezouten ansjovis in olijfolie
1 limoen
1 eetlepel crème fraiche
75 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie extra virgin
Olijfolie
Zeezout
Verse zwarte peper

Bereiding:

Zet een braadpad op een matig vuur. Snij de kippenfilets in reepjes. Doe in een grote kom een scheut olijfolie en wat zout en peper en meng de reepjes hierin.

Doe het kippenvlees en de spekblokjes in de hete pan en braad voor 10 minuten, roer af en toe door elkaar.

Verwarm de oven tot circa 180 graden (heteluchtover 165 graden). Snijd ondertussen het brood in plakjes, besmeer deze met olijfolie en wat geperste knoflook. Zet in de oven totdat het brood mooi goudbruin wordt. Zodra het brood de oven uitkomt, kunnen de Italiaanse kruiden, zeezout en peper erover gestrooid worden.

Snij de ijsbergsla, was deze schoon met voldoende koud water. Maak de sla droog. Voeg de schoongemaakte tomaten (verwijder de zaadjes en snijd in blokjes) en 2 eetlepels kappertjes toe. Zet weg tot later.

Ontdoe de knoflook van zijn schilletje, maak kleiner en meng deze met 6 ansjovisfilets. Voeg daarna de geschaafde schil van een limoen toe. Stamp deze ingediënten tot een pasta.

Pers de limoen. Doe het sap (= 1 deel) in een kleine kom en voeg 3 delen extra virgin olijfolie toe. Voeg de crème fraiche toe en de helft van de geschaafde Parmezaanse kaas. Daarna de pasta met knoflook en ansjovis toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Doe het vleesmengsel in een grote slakom, meng de dressing er door. Voeg als laatste de ijsbergsla toe en meng voorzichtig.

Verdeel de salade over twee borden en schaaf de achtergebleven Parmezaanse kaas hierover. Serveer met de geroosterde ciabatta en decoreer met een ansjovisfilet.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten