tag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post9009251147056895763..comments2023-11-17T13:26:12.984+01:00Comments on De keuken van Johanna: Trommelkoek (Boffert)Johannahttp://www.blogger.com/profile/02089145478839356746noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-17610458338267331442015-08-07T18:45:39.137+02:002015-08-07T18:45:39.137+02:00Afgelopen week heb ik de ' Patisse Poffert Pud...Afgelopen week heb ik de ' Patisse Poffert Puddingvorm - 1,2l' gekocht op internet bij Cook & Co. De vorm is ook verkrijgbaar in 2l. Vandaag kocht ik de ingrediƫnten, dus nu ga ik voor het eerst de Boffert maken. Lijkt me echt lekker!Anne-Mariehttps://www.blogger.com/profile/02024334960843937408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-36429746578612893252015-04-16T13:00:58.917+02:002015-04-16T13:00:58.917+02:00Nostalgie ten top! Ook ik kom uit Friesland en den...Nostalgie ten top! Ook ik kom uit Friesland en denk met veel plezier terug aan de boffert dagen. Nu woon al weer ruim 12 jaar in Utrecht/Gelderland en geen van mijn vrienden heeft er ooit van gehoord. Dan mis je wat want boffert eten was altijd een feest met roomboter en stroop of bruine suiker erop! Bedankt voor het recept. Ik ga het zeker eens maken want het is misschien wel 20 jaar geleden! <br />Wat mij betreft is het een uniek authentiek Fries recept.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-10295320154691888082013-10-21T00:50:48.589+02:002013-10-21T00:50:48.589+02:00Leuk te maken en lekker fansels (ik ben een Fries)...Leuk te maken en lekker fansels (ik ben een Fries). Wij maakten de trommelkoek thuis (uitsluitend die naam ken ik in Friesland) in de bekende metalen vorm met deksel. We aten de koek met poedersuiker bestrooid, een tractatie in de jaren 50. Veel lastiger wordt het als je de drabbelkoek zou willen namaken. Het maken van de koek was aan (mijn) grootmoederszijde (Roorda) voorbehouden aan haar neven de Haga's in Sneek.<br />Het beslag werd vanuit een trechter als een fijne draad in hete roomboter gegoten (met de beweging van een excentriek) waarin een bol zeefje ligt (zoals een bol horlogeglas maar dan ter grootte van de koek. Het beslag karamelliseert in de hete boter op het zeefje en kan daar van worden weggenomen. Na het uitharden krijg je een heerlijk brosse "geweven"koek. Het betreft een familiegeheim en pluis dat maar eens uit, mij is het nooit gelukt, hoewel er wel recepten zijn maar geen vergelijkbare resultaten. De Haga's maakten die al vr voor W.O. II<br />Ik daag jullie uit....<br /><br />Fred Textor Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10224071170387418682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-68898066727337068842013-04-03T13:33:11.939+02:002013-04-03T13:33:11.939+02:00Wat leuk dit recept op internet te vinden. Mijn mo...Wat leuk dit recept op internet te vinden. Mijn moeder komt uit West-Friesland, haar moeder uit Friesland (geboren, niet getogen). Wij aten vroeger de trommelkoek met rozijnen, gekookt in een echte "trommel". Feest, met gesmolten boter en stroop of suiker.<br />Ik heb nu de vorm en ga jou recept gebruiken. Dankjewel.<br />MaryMary _ Kook-Kunsthttps://www.blogger.com/profile/12392577164370877130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-45006875910028807602012-10-25T13:57:34.099+02:002012-10-25T13:57:34.099+02:00Dit maakte mijn moeder vroeger ook altijd...een tr...Dit maakte mijn moeder vroeger ook altijd...een traktatie!!!Sommigen eten het met spekjes en spekvet en stroop. Wij hadden gesmolten boter en stroop. Heerlijk..Bofferd!!!<br />(Ik kom van Friesland:)Ga het binnenkort speciaal voor mijn dochter maken:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18160979851147878934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-79850497102462765952010-11-18T20:15:23.015+01:002010-11-18T20:15:23.015+01:00Ben een fries.
Maar volgens mij komt poffert van ...Ben een fries. <br />Maar volgens mij komt poffert van oorsprong uit Groningen! <br /><br />Mooie foto. <br />Ga t denk ik ook binnenkort es proberen. <br />Maar dan wel in de oven.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/12700713238978235219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-28048878393559651412010-03-08T23:25:12.538+01:002010-03-08T23:25:12.538+01:00Oh; deze staat ook al eeuwen op mijn wenslijstje! ...Oh; deze staat ook al eeuwen op mijn wenslijstje! Bij Dille&Kamille verkopen ze trouwens briljante (want afsluitbare) tulbandvormen met deksel. Moet je eens gaan kijken! Mooie foto.Anzjhttps://www.blogger.com/profile/03038952654083132175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-43606104578955637482010-03-08T19:23:55.518+01:002010-03-08T19:23:55.518+01:00Poffert, boffert of trommelkoek: is allemaal het z...Poffert, boffert of trommelkoek: is allemaal het zelfde. Niet zozeer gebak, maar meer een koek. Is heel lekker, vooral met de stroopsaus: maar is wel een beetje machtig.Johannahttps://www.blogger.com/profile/02089145478839356746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-90737927704110203282010-03-08T18:34:03.409+01:002010-03-08T18:34:03.409+01:00Ziet er lekker uit zeg, ik ken wel de naam Poffert...Ziet er lekker uit zeg, ik ken wel de naam Poffert, is dat hetzelfde gebak ?Moniquehttps://www.blogger.com/profile/03719190453195631959noreply@blogger.com