tag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post7368749507777412388..comments2023-11-17T13:26:12.984+01:00Comments on De keuken van Johanna: HacheeJohannahttp://www.blogger.com/profile/02089145478839356746noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-53832875510701796462014-09-05T18:05:50.650+02:002014-09-05T18:05:50.650+02:00En Saskia het doet best een beetje denken aan jull...En Saskia het doet best een beetje denken aan jullie stoofvlees, maar net even anders. Heerlijk met Rodekool een aardappeltjes.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-12879817773967461022010-09-23T23:20:46.432+02:002010-09-23T23:20:46.432+02:00Ja Saskia, dit is een traditioneel Nederlands rece...Ja Saskia, dit is een traditioneel Nederlands recept. Maar het woord hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken: hacher.<br /><br />Trassie of Garnalenpasta is het resultaat van de gecontroleerde fermentatie van (al dan niet vermalen) garnalen. De geur ervan kan zeer penetrant zijn. Garnalenpasta's zijn een essentieel ingrediënt in veel gerechten in Cambodja, de Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Suriname, Thailand en Vietnam. <br /><br />De combinatie van hachee en deze ingrediënten is heerlijk en met een klein beetje sambal nog exotischer.Johannahttps://www.blogger.com/profile/02089145478839356746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1616702377039959125.post-49234212814804214562010-09-23T09:26:57.968+02:002010-09-23T09:26:57.968+02:00Is dit een typisch Nederlands gerecht? Ik had er h...Is dit een typisch Nederlands gerecht? Ik had er hier in België nog nooit van gehoord. Net als ik nog nooit van Trassie gehoord heb en dat Ketjap hier zelden gebruikt wordt in de keuken (bij mijn weten toch). Exotisch :).Saskiahttps://www.blogger.com/profile/00061713702192207117noreply@blogger.com